Het is één van de oudste gebruiken en hobby’s ter wereld; wijndrinken. Hoewel iedereen makkelijk toegang heeft tot een goede fles bij de lokale slijterij of supermarkt, zijn er nog veel meer wijnaccessoires die een absolute toevoeging aan jouw ervaring kunnen zijn op het gebied van wijndrinken. Daarom besprek we in dit artikel de beste verschillende soorten wijnaccessoires die iedereen in huis moet halen. Laten we beginnen.

 

De juiste karaf en glazen

Als eerste is een goed wijnglas een absolute aanrader. Een mooi wijnglas kan je drinkervaring op veel manieren veranderen. Je voelt je toch wat luxer als je uit een mooi wijnglas drinkt. Maar een goed glas is niet alleen een esthetische toevoeging. Dezelfde wijn die uit verschillende glazen wordt gedronken, kan opvallend anders smaken. De vorm en soort kristal heeft hier een grote invloed op. Hetzelfde geldt voor een goede wijnkaraf. Want vele wijnen hebben een te intensieve aroma op het begin. Wanneer je deze wijnen in een karaf schenkt, kan het decanteren helpen om alle smaken waarover een soort wijn beschikt, voluit te proeven.

 

Een goede kurkentrekker en wijnkoeler

Verder is een goede kurkentrekker een must qua vereiste wijnaccessoires. Één van de ergste dingen die een wijndrinker kan overkomen, is de kurk op een onjuiste manier van de wijnfles halen. Kleine dobberende stukjes kurk kunnen de smaak van de wijn verpesten, en met een goede kurkentrekker wordt dit probleem omzeild. Wat een goede rosé of flesje wit ook qua smaak lekker houdt, is dat ze gekoeld blijven. Hiervoor is een wijnkoeler de ideale oplossing. Zo voelt de ervaring van wijn drinken zelfs als je thuis bent erg luxueus aan. Het maakt het wijn kopen een super leuke ervaring.

 

Een mooie wijnkast en wijnkelder

Tot slot zijn er nog 2 accessoires die cruciaal zijn voor het bewaren van wijn; namelijk een wijn kast en een wijn kelder. Met een wijnkast maak je het bewaren van wijn tot een mooi deel van het meubilair. Daarnaast worden de wijnflessen op een originele manier opgeslagen zodat jij er altijd makkelijk bij kan. Met een wijnkelder zorg je ervoor dat jouw beste flessen wijn onder ideale omstandigheden bewaard worden. Denk hierbij niet alleen aan de temperatuur, maar ook aan de stabiliteit en luchtvochtigheid binnen de kelder. Een extra bonus is om de mooiste flessen te laten zien aan gasten die thuis bij jou langskomen.

Dit waren de beste soorten wijnaccessoires die jij in huis kan halen. Wij hopen je hiermee goed geïnformeerd te hebben zodat jij jouw wijn ervaring nog meer verbetert.

 

Bron: Wineandbarrels.nl